عمومی

اخذ اقامت کانادا

اخذ اقامت کانادا

یکی از کشورهای زیبا، مدرن و فوق‌العاده که گردشگران و مهاجران بسیاری را که به دنبال زندگی بهتر هستند به سمت خود می‌کشاند، کانادا است. این کشور که به‌عنوان دومین کشور بزرگ جهان شناخته می‌شود، سرشار از منابع طبیعی است که چشم هر بیننده‌ای را خیره می‌کند. همچنین دارای سیستم قدرتمند آموزشی بوده و از اقتصاد خوبی برخوردار است. پس جای تعجبی نیست افراد زیادی به سمت این کشور جذب شوند و دوست داشته باشند برای تفریح یا مهاجرت به اینجا بروند.

کشور کانادا کجاست؟

کشور کانادا در قاره آمریکای شمالی واقع شده و دارای ده استان و سه قلمرو است که این پهنه از سمت شرق با اقیانوس اطلس، از غرب با اقیانوس آرام، از شمال با اقیانوس منجمد شمالی و از جنوب با کشور ایالات متحده همسایه است. همچنین مساحت ۹٬۹۸۴٬۶۷۰ کیلومتری این سرزمین، باعث معرفی کشور کانادا به‌عنوان دومین کشور پهناور جهان از نظر مساحت کلی و چهارمین کشور پهناور جهان از نظر مساحت خشکی شده است. به‌علاوه، این کشور به‌صورت دموکراسی فدرالی مشروطه اداره می‌شود که ساختار آن از پادشاه (یا ملکه بریتانیا)، دولت فدرال، مجلس سنا و مجلس عوام تشکیل شده است. استان‌ها و سرزمین‌های کشور کانادا هم در ۵ منطقه قرار دارند که عبارتند از:

  • منطقه اطلس که استان‌های نوا اسکوشیا، نیوبرانزویک، پرسن ادوارد آیلند و نیوفاندلند در آن قرار دارند.
  • کانادا مرکزی که متشکل از استان‌های انتاریو و کبک است.
  • منطقه علفزارها که استان‌های منیتوبا، سسکچوان و آلبرتا در آن واقع شده‌اند.
  • کرانه غربی که شامل استان بریتیش کلمبیا است.
  • منطقه شمال که دربردارنده سرزمین‌های سه‌گانه کشور کانادا، یعنی مناطق نورت وست تریتوریز، یوکان و نوناووت است.

تاریخچه کشور کانادا

در قرن ۱۶ و ۱۷ میلادی، برخی نقاط این کشور توسط سیاحان اروپایی کشف شد و اروپاییان در آن ساکن شدند. از جمله این مناطق برخی نواحی ساحل اقیانوس اطلس، پورت یورت که در سال ۱۶۰۵ کشف شد و شهرهای کبک و نیوفاندلند هستند. کشور کانادا توسط نیروهای فرانسوی و انگلیسی مورد استعمار قرار گرفته بود و همواره بین دو کشور فرانسه و انگلیس کشمکش جریان داشت. علاوه بر مسئله قبل باید یادآور جنگ‌های بومیان آمریکایی و نیروهای فرانسوی نیز شد که این جنگ‌ها در بازه سال‌های ۱۶۸۹ و ۱۷۶۳ رخ دادند. نتیجه این جنگ‌ها امضای تفاهم‌نامه‌ی پاریس در سال ۱۷۶۳ بود که طبق آن، بریتانیا تصرف مناطق تحت سلطه فرانسه در شرق رودخانه می‌‌سی‌سی‌پی به جز جزیره سنت پیر و جزیره ماژلان را به دست آورد.

در سال ‍‍‍۱۸۳۷ شورش‌هایی در این کشور رخ داد که هدف آن ایجاد دولتی پاسخگو در کشور کانادا بود. گر چه این امر باعث شد تا مقامات رسمی اقدام به تنظیم گزارشی در مورد امور مختلف آمریکای شمالی و بریتانیا کنند، اما نتیجه این گزارش مطلوب معترضان نبود و باز آن‌ها اقدام به شورش کردند. نتیجه شورش معترضان در کشور کانادا برابرسازی فرهنگی مناطق فرانکوفون و آنگلوفون بود. لرد دورهام در سال ۱۸۳۸ به‌عنوان فرماندار اضطراری کانادای شمالی و جنوبی منصوب شد. پیشنهاد او برای رفع و فصل مسائل این کشور، ادغام دو بخش جنوبی و شمالی کانادا زیر نظر یک نظام پارلمانی بود. در سال ۱۸۴۱ قانون اتحادیه، توسط کشور انگلیس تصویب شد که نتیجه آن معرفی کشور کانادا به‌عنوان کشوری یکپارچه بود.

مطلب پیشنهادی برای شما:   راهنمای جامع انتخاب لوازم عروس

در دهه اول قرن بیستم به دلیل الحاق استان‌های جدید به این کشور، جمعیت شهری کشور کانادا به بیش از ٪۵۰ رسید و در نتیجه انقلاب صنعتی و توسعه فناوری، کارخانه‌ها پیشرفت بسیاری کردند. تغییر وضعیت اقتصادی سرزمین کانادا از تولیدکننده مواد خام به محصولات صنعتی از جمله منسوجات، باعث افزایش اشتغال و تبدیل کشور کانادا از یک اقتصاد کشاورزی به اقتصاد صنعتی بود.

در طول تاریخ کشور کانادا بین ایالت فرانسوی‌زبان کبک و سایر بخش‌های سیاسی این قلمرو، تنش‌های فراوانی وجود داشته است. با این حال پس از به قدرت رسیدن پیتر ترودو در سال ۱۹۶۸ قدری این تنش‌ها کاهش یافت؛ چرا که او خود دارای اصالت کبکی بود ولی اعتقاد داشت از آنجایی که در قانون اساسی این کشور از زبان و فرهنگ فرانسوی حمایت شده، می‌توان زندگی مسالمت‌آمیزی را تجربه کرد. در نهایت نیز در سال ۱۹۸۲ قانون اساسی جدید کانادا تصویب شد و نتیجه آن معرفی کشور کانادا، به‌عنوان کشوری انگلیسی – فرانسوی‌زبان بود.

1. کانادا دومین کشور پهناور جهان

مساحت کانادا در حدود 10 میلیون کیلومتر مربع (تقریبا 6 برابر مساحت کشور ایران)  و جمعیتی در حدود 37 میلیون نفر (معادل کمتر از نصف جمعیت ایران) می‌باشد.

2.کانادا یکی از مهاجرپذیرترین کشورهای جهان

به دلیل وسعت پهناور و جمعیت نسبتا کم، همواره توجه ویژه نسبت به مقوله مهاجرت به کانادا در دستور کار تمامی دولتهای این کشور قرار داشته است. به نحوی که می‌توان گفت در حال حاضر کانادا یکی از مهاجرپذیرترین کشورهای جهان برای اخذ اقامت است.

خصوصا در چند سال اخیر و پس از روی کار آمدن دولت لیبرال به رهبری نخست وزیر محترم و مردمی، آقای جاستین ترودو سیاستهای مهاجرتی انعطاف بیشتری پیدا کرد و سبب شد مهاجرت به کانادا نسبت به سایر کشورهای هم تراز و مهاجرپذیر مثل استرالیا و نیوزلند جلو بیفتد.

3. سیستم بهداشت و درمان رایگان

کانادا دارای یکی از پیشرفته‌ترین سیستم‌های بهداشت و درمان عمومی در جهان است. دارندگان اقامت دائم یا پی آر کارت، همچنین افرادی که تابعیت کانادایی دارند بصورت کاملا رایگان به بیمارستان، پزشک و آزمایشگاه دسترسی دارند. مزیت مهمی که در بسیاری از کشورهای صنعتی نظیر تنها کشور همسایه کانادا یعنی ایالات متحده آمریکا وجود ندارد.

4. سیستم آموزش و پرورش رایگان

از مهم ترین مزایای اقامت کانادا این است که می توانید با اطمینان خاطر فرزندان خود را به مدارس بفرستید و نگران هزینه تحصیل آنها نباشید.

فرزندان والدینی که یکی از آنها در حال کار یا تحصیل در کانادا، دارای اقامت دائم یا تابعیت باشد می‌توانند بصورت رایگان در مدارس کانادا تحصیل کنند.

مطلب پیشنهادی برای شما:   سایت های خبری محبوب دارای چه ویژگی هایی هستند؟ معرفی سایت خبری آسمونی

لازم به توضیح است که کانادا دارای یکی از بهترین سیستم‌های آموزش و پرورش بوده و دیپلم دبیرستانهای این کشور دارای اعتبار جهانی می‌باشد.

5. سیستم آموزش عالی فوق‌العاده

49 تا از دانشگاه‌های کانادا در لیست هزار دانشگاه برتر جهان قرار دارند. همچنین تحصیل در “کالج های کانادا” به دلیل ارائه دروس کاربردی و کوتاه بودن طول دوره آموزشی از محبوبیت ویژه‌ای در میان دانشجویان خارجی و بومی برخوردار است. “هزینه تحصیل در کانادا” ارزان‌تر از تمامی کشورهای انگلیسی زبان جهان خصوصا آمریکا، انگلستان و استرالیا است.

همچنین امکان دریافت اقامت دائم از طریق تحصیل برای دانشجویان بین‌المللی وجود دارد که به “مهاجرت تحصیلی به کانادا” معروف است. این امر سبب شده سالانه بالغ بر یکصد هزار دانشجوی خارجی اقدام به اخذ پذیرش تحصیلی این کشور کنند.

همچنین دانشجویان بومی که دارای اقامت دائم یا تابعیت هستند می‌توانند از وامهای دانشجویی بلند مدت با بهره‌ای بسیار کم (در حدود 2 الی 3 درصد در سال) استفاده کنند که بازپرداخت آن معمولا شش ماه پس از فارغ التحصیلی شروع می‌شود. قسط وام دانشجویان بومی به حدی پایین است که با تحصیل رایگان خیلی تفاوت ندارد.

6. جامعه چند فرهنگی

کانادا و پایتخت تجاری این کشور یعنی تورنتو، چند فرهنگی ترین کشور و شهر جهان هستند. اگر بخواهیم به بررسی مزایای مهاجرت به کانادا بپردازیم بی شک این مزیت را نباید از یاد ببریم که هر قشری از هر فرهنگی در این کشور می تواند به راحتی در جامعه زندگی کند.

به نحوی که بالغ بر 90 ملیت و قومیت مختلف در این کلان شهر با نظم و ترتیب و مسالمت زندگی می‌کنند که این امر خود نشان از سیستم مدیریتی کارآمد دولت کانادا دارد.

7. نرخ اشتغال بالا

آیا می دانید 95 درصد دانشجویان کانادایی ظرف مدت کمتر از 6 ماه کار مرتبط پیدا می‌کنند؟

بله. کاملا صحیح است. کانادا دارای بازار کاری پویا و نرخ اشتغالی بالا می‌باشد. پایه حقوق در کلانشهر تورنتو ساعتی 14 دلار و کار تمام وقت 160 ساعت می‌باشد. به عبارت دیگر کارمندان و کارگرانی که در مشاغل جنرال مشغول به کار هستند در حدود 2500$ در ماه (30 هزار دلار در سال) درآمد دارند. این در حالی است که افراد تحصیلکرده و متخصص که دارای مهارتهای فردی و زبان انگلیسی قوی هستند درآمدی چند برابر پایه حقوق خواهند داشت.

بطور مثال یک مدیر پروژه یا یک برنامه نویس کامپیوتر می‌تواند درآمدی در حدود 80 هزار دلار در سال کسب کند.

8. اقتصاد با ثبات

کانادا به دلیل داشتن اقتصادی با ثبات، یکی از مناسب‌ترین کشورها برای سرمایه‌گذاری می‌باشد. این کشور عضو گروه‌های G7، G8 و G20 بوده و همواره اهمیت خاصی برای کسب و کارهای کوچک و بنگاه‌های اقتصادی خرد قائل بوده است.

اگر جزو صاحبان کسب و کار و مدیران ارشد هستید، گزینه‌های کارآفرینی استانی، سرمایه‌گذاری، خرید بیزنس و ثبت شرکت می‌توانند روش‌های مناسبی برای مهاجرت به کانادا و دریافت اقامت دائم باشند که توصیه می‌شود حتما برای قدم نهادن در این راه از دانش و تجربه یک مشاور متخصص و متعهد بهره‌مند شوید.

مطلب پیشنهادی برای شما:   خرید مانتو شومیز و پافر عمده

حتی اگر قصد مهاجرت نداشته و می‌خواهید در یک کشور با ثبات و امن سرمایه‌گذاری کنید با توجه به مزایای مهاجرت به کانادا کشور کانادا می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌ها باشد.

9. طبیعت زیبا، بکر و منحصر به فرد

کانادا دارای یک محیط زیست فوق‌العاده زیبا می‌باشد. یکی از شاهکارهای بی‌نظیر خلقت یعنی آبشار نیاگارا که پرآب‌ترین آبشار جهان است در 150 کیلومتری تورنتو قرار دارد.

کانادا دارای آب و هوایی متنوع است. پاییز رنگارنگ، تابستانی آفتابی و سبز، بهاری مطبوع و زمستانی سرد از ویژگی‌های اقلیمی این کشور زیباست.

10. منابع طبیعی و معدنی غنی

کانادا دارای بیشترین منابع آب‌های شیرین جهان است. به نحوی که فقط در استان انتاریو بیش از 500 دریاچه آب شیرین قرار دارد. همچنین این کشور دارای منابع انرژی‌های تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر نظیر میادین نفتی و گازی، و معادن بزرگ آلومینیوم، آهن و الماس است. از دیگر صنایع مهم کانادا می‌توان به چوب و کاغذ در استان کبک، گندم، سیب زمینی و ذرت به خصوص در استان ساسکچوان و پتروشیمی‌های عظیم در استان آلبرتا اشاره کرد.

11. شاخص امید به زندگی

کانادا یکی از شادترین کشورهای جهان، دارای بالاترین میزان امید به زندگی است. متوسط عمر افراد در این کشور 82 سال می‌باشد. این در حالی است که تعداد بسیار زیادی از افراد این کشور تولد یکصد سالگی خود را جشن گرفته‌اند.
بی شک یکی از مزایای مهاجرت به کانادا از ایران می تواند این باشد که افراد متخصص و تحصیل کرده بتوانند در کشوری آرام و امیدوار زندگی کنند.

12. پایین‌ترین میزان جرم

آیا می‌دانید کانادا یکی از امن‌ترین کشورهای جهان، دارای پایین‌ترین میزان جرم و زندانی است؟ به نحوی که یک دختر نوجوان می‌تواند به تنهایی و به دور از هرگونه حاشیه و ناامنی‌های اجتماعی، به دور از والدین خود و با خیالی آسوده تحصیل و زندگی کند.

13. آزادی‌های اجتماعی

کانادا یکی از لیبرال‌ترین کشورهای جهان، دارای بالاترین سطح آزادی‌های سیاسی و اجتماعی، آزادی بیان و قلم وآزادی مدنی و حقوق شهروندی می‌باشد. در این کشور برخلاف خیلی کشورهای اروپایی و آمریکا، تبعیض‌های نژادی، قومی، جنسی و مذهبی خیلی به ندرت به چشم می‌خورد.

شهروند درجه یک و دو در کانادا معنی ندارد و هیچ تفاوتی بین یک مهاجر با هر رنگ پوست، دین و نژاد با یک فرد بومی که نسل اندر نسل او در کانادا زندگی می‌کرده وجود ندارد.